Var rädd om din konst

Att investera pengar i fina konstföremål som tavlor eller porslinsvaser är idag inget konstig. I vart och vartannat svensk hem hittar vi nämligen idag olika konstverk som pryder såväl väggar som golv.

Det som är viktigt att tänka på om du är konstintresserad och har relativt dyrbar konst hemma är att skaffa en bra försäkring från exempelvis SalusAnsvar. Det är viktigt utifall olyckan skulle vara framme. Det kan vara så att du olyckligtvis råkar tappa en av dina dyrgripar i golvet när du ska städa eller att du drabbas av ett olyckligt inbrott. Det kan även vara så, om du verkligen har otur att det börjar brinna hemma och är olyckan framme så är det ett måste att ha en riktigt bra hemförsäkring som täcker.

Om du har en riktigt dyr och ovärderlig tavla, eller om du har något annat fint konstföremål som du är väldigt bra så kan det vara bra att teckna en extra försäkring för just det objektet. För plötsligt är olyckan framme, oftast när man som minst anar det och då är risken stor att du ångrar dig om du inte gjort vad du kunnat för att skydda dina dyrgripar.

 

Svenska konstnärer

Sverige har många kända och omtyckta konstnärer som bland annat Anni Norman, Alf Johansson, Alvar Hård, Carl Larsson och Karin mamma Andersson. Även om Sverige inte tidigare direkt har kunnat stoltsera med att vara ett konstland så är det nu på väg att ändras radikalt. Det dyker titt som tätt upp nya talanger som blir allt mer omtycka, även internationellt. Dessutom så finns det idag ett flertal bra konstutbildningar som tidigare inte fanns, i alla fall inte i lika stor skala. Idag har vi bland annat många omtyckta konstutbildningar som erbjuds såväl på Backman som på Konstfack.