Var försiktig vid flytten

Som konstälskare finns det få saker man är så försiktig och brydd om som sin konst. Oavsett om det handlar om tavlor, skulpturer eller andra typer av konstföremål så är konst alltid ömtålig. För att ett originalverk inte ska tappa värde gäller det att det är helt fritt från skador eller slitningar.

Tyvärr måste ju även en konstsamlare byta bostad och genomgå en flytt lite då och då i livet. De flesta människor är självklart mycket varsamma och försiktiga med alla sina saker vid en flytt. För oavsett om det handlar om dyra konstföremål eller IKEA-möbler så är det ju faktiskt tråkigt om de går sönder på grund av slarv vid flytten. Att anställa en pålitlig flyttfirma som till exempel Trygga Händer är ett bra sätt att känna sig säker även om man har dyrbar konst i sin ägo. När man anställer en bra flyttfirma brukar de dessutom ha en bra försäkring som ingår om det mot förmodan skulle ske en olycka av något slag.

Vill man hellre flytta sina ömtåliga saker själv så gäller det att investera i bubbelplast, skumgummi och bra packtejp. Åtminstone när det kommer till ens tavlor och skulpturer kan man aldrig paketera dem för noggrant. Att ta det säkra före det osäkra är något man inte kommer ångra. Den typen av olyckor vi kan skåda i filmen nedan vill man helst undvika. Speciellt om det är konst inblandat.