Vad är konst?

Konst och tavlor är något som verkligen kan göra ett hem unikt och de flesta vill ha något eget som andra inte har. Det är dock svårt att hitta unika föremål att hänga på väggen och många tavlor som görs idag är massproducerade. Det kan vara samma blomma, samma bilfront och samma byggnader som pyntar tavlorna, och allt för ofta hör man orden ”Jag har en exakt likadan”.

Vad konst verkligen är, är en spridd fråga. Många konstnärer att alla konstellationer som är ute efter att provocera i samhället är ett konstprojekt medan andra menar att konst är något mer banalt. Ett foto som är helt okomplicerat är konst; och värdet, skönheten och betydelsen ligger i betraktarens ögon. En konstnär som sysslar med lite speciella konstellationer och konstprojekt är Ahmed och så här sa han om att han målat över sin egen konst med svart färg:

Det är en tankeställare om att vi människor måste vara rädda om vår värld, vi måste akta oss för allt kan bli svart. Men det är också en protest mot de höga konstpriserna i branschen och mot hur konstnärer utnyttjas, säger han till tidningen.

Ahmed har dokumenterat både övermålningen och reaktionerna efteråt på film som en del av sitt projekt. Han säger också att det kommer ännu en överraskning efter stängning på utställningens sista dag.

Inred med egen konst

Konst kan vara ens egna semesterbilder, det kan vara ens fotoböcker som ligger på hög och det kan vara en teckning ditt barn målat för flera år sen. Konst är vad vi säger att det är och varför inte göra sitt hem unikt och personligt genom att hänga sina egna foton eller varför inte barnens teckningar på väggen? Hos Canvas of Sweden är möjligheterna oändliga och det är lätt att beställa sina egna tavlor. Det smarta med deras hemsida är att man kan ladda upp sitt foto direkt på sidan och sedan trycka upp det på en canvasduk som sedan kan sitta i en ram och levereras färdig att hängas eller som en duk som man kan rama in själv. Vad man än önskar så är det bara ett klick ifrån egen unik konst att hänga på väggen.