Vackrare med riktigt trägolv

Något som gör hemmet riktigt fint och kan vara nästan som konst är ett riktigt fint trägolv. De senaste åren har praktiskt klickgolv varit trendigt men nu går vi mer mot genuina och massiva trägolv, som både är mer hållbara och vackrare att titta på.

5463037-wood-grain

Nu vill folk ha riktiga trägolv, skriver lt.se. Efter att praktiska och fräscha klickgolv har varit trenden länge nu, går vi nämligen mer mot rustika golv som känns genuina. Även om klickgolven är mycket enklare att lägga, eftersom man kan lägga dem själv, har de en kortare livslängd. De massiva trägolven och andra sidan, kan man slipa när de blir slitna och sedan lacka om i en ny ton för att ge nytt liv.

Riktigt trägolv håller

Ett massivt trägolv måste man ta in experter för att lägga. Det kostar lite extra men golvet blir lagt på ett riktigt bra sätt och man behöver knappast oroa sig över att det går sönder eller att det blir glipor mellan plankorna. Ett sådant här golv ger väldigt mycket mer känsla än en billigare variant, skriver Sydsvenskan. Hur man sedan vill lacka golvet är upp till en själv. Ett lackat trägolv kräver minst jobb och ansträngning. Ett oljat trägolv kräver däremot att man lyfter ut alla möbler i rummet en gång om året och oljar om golvet. Det oljade golvet har dock en fördel att det blir som nytt varje år och det håller då längre.

Välj rätt träslag

Vilken typ av träslag golvet ska vara gjort av är också lite av en smakfråga. I köket kan det till exempel vara smart att välja ett golv av hårt material som ask, valnöt eller ek. I köket är risken stor att man tappar något i golvet och tappar man saker i ett hårt trägolv blir det inte lika mycket märke.

”I ett kök tappar man saker, ju mjukare golv man har, desto större märken blir det.” Läs mer.