Tjuvarna kringgår larm

”I hemmets trygga vrå” går talsättet. Men hur säker är man egentligen i sitt egna hem? Inbrotten ökar och att installera ett hem är i dag något som är standard i nästan varje hem – eller borde vara det.

Många är det i samhället som har svårt att skilja på vad som är mitt och vad som är ditt. Detta gör att sajter som www.larmhem.se och liknande får många besökare som vill gardera sig trygghet. Och visst ska vi skydda oss. Enligt en artikel i Dn.se så drabbas vart åttonde hem av inbrott i Södra Järva. Det är med det den mest inbrottsdrabbade platsen i hela Europa. Men, i takt med att inbrotten ökar så ökar även larmen som människor installerar. Detta medför att tjuvarna även blir ännu skickligare på att kringgå dem.

Kringgår larmen med utrustning

Vad som sker nu är att fler och fler tjuvar verkar slå ut larmen med störningssändare. Konsekvensen av detta är att larmet inte skickas iväg. Alla larm som använder sig av en gsm-teknik är i farozonen. Men, då dessa störningssändare inte är tillåtna i Sverige finns det inte så många ligor som använder sig av dessa, och det finns fortfarande mycket man kan göra för att skapa större trygghet i sitt hem.

Vad man kan göra är att tillsammans i sin omgivning gå ihop och att hålla utkik efter saker man finner misstänksamma. Är man som nu under semestertider bortrest så är det viktigt att man ser till att hämta in varandras post och gäller det vintertid kan man hjälpas åt att skotta utanför varandras uppfarter och dörrar. Det är även viktigt att se till så att blommorna lever i fönsterna då detta är en indikation på att det nyligen varit någon i hemmet. Något annat är att hälsa på de personer som man möter i sitt område. Detta då tjuvar gärna vill gå obemärkta förbi, och med en hälsning så har de blivit synliga.