Tapeter och fondväggar för alla typer

Tapet mönster vintage

De allra flesta vill ha konst på sina väggar. Alla har dock inte råd med det. Men man kanske ändå köper några lite ”billigare” verka av någon för att sedan hänga upp dem på sovrummet, i hallen eller vardagsrummet.

Fondtapeter och konst

Nu förtiden kan man också köpa tapeter som är direkt kopplade till konst. Det är helt enkelt tapeter  som är foton eller konstmaterial. Ett slags sätt att utsmycka ett rum med något unikt istället för att bara ha tapeter med någon enkel ljus färg. Som de allra flesta! När du å andra sidan har vanliga fondtapeter så kan det funka med massor av fin konst på väggarna.  Varför inte ha hela Manhattan i ditt rum på en vägg för att få en liten mer djup känsla.

Vintage tapeter blir konst

Helena D Jonsson har gjort tagit gamla vintage tapeter och gjort de till tavlor. Det började med att hon fick en bit tapet av sin moster som hon tyckte var fin och sedan fick hon en bit tapet från 60-talet av sina svärföräldrar. Efter några rundor på loppisar och fynd från kompisar så var snart en gedigen samling i hennes händer. Idag bli tapeterna tavlor eller någon slags inbjudnings- eller tackkort. Då kan hon använda sig av en tyg bit som hon sedan målar på ett eget unikt mönster. Johansson säger att tapeter är konst och att det finns så mycket man kan göra med tapeter. Till och med skicka snygga vykort eller hälsningar till någon man tycker om.

Vandrarhem blir konsthall för tapeter

Det gamla vandrarhemmet Jonstorp har nu blivit konsthall där Gertrud Alfredsson ställer ut tavlor, teckningar och även tapeter. Den senaste tiden har tapet som konstart blivit mer och mer trendigt och att ha tapeter som signalerar konst blir allt viktigare och viktigare. Då hon blev av med sin ateljé och inte hittade någon ny så var detta ett bra komplement. Jag rekommenderar den här hemsidan om man vill åt snygga tapeter med foto- eller konstmotiv.