Stockholm når mål om bostäder

För en tid sedan sattes mål om att Stockholm stad ska bygga 40 000 bostäder innan 2020 och det målet kommer man nu att nå visar siffror från stadsbyggnadskontoret. Samtidigt kan konstateras att det är billigare att bo på hotell en månad än vad det är att hyra en lägenhet i city per månad – vilket lägger ett ökat tryck på bostadsrättsmarknaden.

stockholm stadshusetMånga är det som vill bo i anrika Stockholm och gärna då i innerstaden. Men ska man knipa en bostad i en av stadens kulturmärkta eller äldre byggnader gör man klokt i att kontakta en mäklare i Stockholm för att köpa sig en bostad istället för att hyra. Varför då? Även om både Svenska Dagbladet och Mitti skriver om hur Stockholm kommer nå målet om 40 000 bostäder innan år 2020 så är det en sak som är säker: bostadshyrorna är inte nådiga och på många platser i Stockholm är det faktiskt billigare att bo på hotell än vad det är att hyra en lägenhet i city.

Billigare att hyra hotellrum än lägenhet

Något som Dagens Nyheter skriver om är hur det faktiskt är billigare att ta in på ett hotell och bo där än vad det är att hyra en vanlig lägenhet i Stockholms stad. Enligt tidningen ligger nämligen hyrorna på uppåt 10 000 kronor för en hyresrätt i staden samtidigt som ett hotellrum i Bromma exempelvis, som är inklusive frukost, toalett, dusch, tv och wifi, kostar endast 8 500 kronor i månaden – vilket gör det mer ekonomiskt fördelaktigt att ta in på ett sådant hotell istället för att ge sig i kast med att försöka hyra en lägenhet. Likaså kan man i Telefonplan, söder om Stockholm, köpa ett hotellrum för ungefär 1, 5 miljoner, och som de flesta av oss är medvetna om så är det långt mer fördelaktigt att köpa en bostad än vad det är att hyra – speciellt om man vill bo i anrika och vackra Stockholm.