Smarta lösningar för belysningen i hemmet

Snart behöver du inte ställa dig upp ur sängen på natten för att tända lampan, det kan du istället göra med hjälp av en app på mobilen. Med hjälp av belysning lyfter man hemmet till en ny nivå, vilket blir ännu bättre om det även går att styras trådlöst.

lampaDet är mycket man kan göra med belysning i hemmet. En miljö kan få en helt ny stämning med rätt belysning, oavsett om det handlar om badrumsbelysning eller solcellsbelysning till trädgården. Nu kan man även använda smarta lösningar som gör det möjligt att styra hemmets belysning trådlöst.

Det är bara att ta sig iväg till närmaste lumpbutik eller beställa hem belysning från nätet, från http://www.elkatalogen.se/ till exempel. Sedan är det bara att leta reda på vilken smart lösning man vill installera hemma och börja sköta belysningen från en app i mobilen. Detta skriver man mer om i en artikel på M3. Det finns även teknik som gör det möjligt att styra belysningen med hjälp av klassiska strömbrytare, men som inte behöver sitta fast på väggen. Men hjälp av trådlös teknik kan man välja att fästa strömbrytare vart som helst i rummet. Denna teknik passar den som efterfrågar en trådlös lösning men inte äger en smartphone.

Andra smarta lösningar

Det blir allt vanligare med smarta lösningar att använda i hemmet, allt för den lata eller effektiva svensken. Förutom att styra belysningen trådlöst kan man även reglera temperaturen på elementen, larma av och på larmet och spela musik. Det finns till och med lösningar som gör att man kan sätta igång kaffebryggaren via en app i sängen på morgonen. Vem tackar nej till att kaffebryggaren sköte sig själv innan man ens har tagit sig upp på morgonen.

Mer om smarta idéer som gör svenska hemmen smidiga, både när det gäller belysningen men även andra delar, kan man ta del av i filmen här nedan.