Skydda dina värdefulla konstverk

Visst är det fantastiskt att samla på konst, det är för många mer än bara inredning, det är ett intresse, en hobby och även en statuspryl. För om vi ser till vad ett konstverk är så är det ett verk gjort av en konstnär, känd eller okänd, och då finns det två olika anledningar till varför man köper ett konstverk och det är att tavlan är vacker eller värdefulla och ibland både och. Oavsett varför man köper konst så är det sällan som verken är helt utan värde, det kan vara prismässigt men det kan också ha ett affektionsvärde. Därför är det extra viktigt att skydda dina konstverk.

Att köpa konst är i sig en verklig konstform. Att kunna titta på ett verk och avgöra om det är något att ha bara genom att känna sin konst är det inte många som kan. Det innebär också att man måste ha en hel del kännedom och kunskap om just konst, det kan vara så att man har ett stort intresse för konstnärer och känner igen deras målningar, skulpturer eller designs. Det är tidsepoker som avgör just hur värdefull tavlan av en viss konstnär blir och man kan prata om deras tidiga verk, positivt eller negativt är helt beroende på konstnären.

Skydda dina konstverk

maskerad inbrottstjuv

Är det så att man har lagt ner en hel del pengar på att samla konst så förstår man också hur attraktivt huset blir för inbrottstjuvar. När det handlar om att stjäla konst så är det inte den vanliga plundrande inbrottstjuven som tar sig in utan den som faktiskt har lagt upp en plan för just det här brottet, med målet att sno just dina värdefulla tavlor. Konsttjuvar är en klass för sig och därför är det ett måste att ta säkerhetsåtgärder som:

  • Inbrottslarm är ett måste! Ingen tjuv ska kunna ta sig in i en villa utan larm och utan svårigheter när det finns värdefulla föremål inne i huset. Protexus.se ger det bästa skyddet för just ditt hem och satsa gärna på ett smart inbrottslarm som går att kontrollera när man inte är hemma också.
  • Äger man ett stort hus med tillhörande stor tomt är det viktigt att inhägna detta med ett staket, helst med grind. Med staket menar vi såklart större en ett vanligt och lågt trästaket.
  • Om ni reser bort en längre tid så är det dumt att inte låsa in allt värdefullt i ett kassaskåp. Se till att ha ett som rymmer alla tavlor så det inte blir frågan om platsbrist. Normalt sett finns de att köpa i olika storlekar och ofta får man hjälp med att installera kassaskåpet.
  • Försäkra dina tavlor och alla dina mer värdefulla föremål. Det är något du kan tjäna på i slutändan.

Det är viktigt att skydda det som är sitt självklart, även om många har försäkring för sina tavlor så finns det en risk att man har känslor knutna till sina konstverk. Därför är det extra viktigt att skydda dem, det man skyddar sig själv mot är helt enkelt hjärtesorg om tavlorna skulle komma bort. Dessutom tar det mycket energi att tillkalla polis och hela undersökningen bakom ett inbrott.