Skydda din privata konst

Visst är det härligt att njuta av sina konstverk som hänger på våra väggar i hemmet. Oavsett om det är ett känt eller okänt stycke så kan det vara värdefullt för en själv. Ibland handlar det dock om värdefulla föremål, så pass att det är tal om att installera en säkerhetsdörr från www.skantzsakerhet.se med inbrottssäkerhet. Det innebär att man får en robust ståldörr med fem låskolvar bland annat.

vinden har konst

När det handlar om värdefull konst så är det oftast problematiskt att få säkerheten att räcka till i hemmet. Det kan bland annat vara att larmet kan kopplas ur av rätt bov eller att dörren går att bryta upp under bara några sekunder. Men det kan också vara att grannar inte deltar i grannsamverkan och på så vis ger ett lägre skydd. Om det går riktigt illa så kan tjuvarna bryta sig in för att sedan auktionera ut den stulna konsten redan dagen efter. För att undvika att bli bestulen på din mest älskade och värdefulla konst så bör du gå igenom några steg,

Bästa sättet att skydda sig

  • Säkerhetsdörr är ett måste för alla de som äger dyrbara föremål såsom konst och liknande. Dörren ska vara godkänd som en inbrottssäker dörr., de är samtidigt också brandsäkra och isolerade.
  • Försäkring är ett måste när man äger något dyrbart, det ingår oftast inte i den vanliga försäkringen utan måste läggas till i en ytterligare kolumn. Där ska föremålet vara värderat för att kunna få ut rätt summa vid förlust.
  • Larma och skylta om larm, det är oftast ett effektivt sätt att skydda sina konstverk.

En skoj film om konst: