Så ska hemmet se ut 2017

Nytt år betyder alltid nya trender! Den som vill hålla sitt hem i det nyaste skick eller bara har tröttnat på det gamla kan ta inspiration från årets inredningstrender. Nu gäller krom och silver, naturfärger, naturmaterial och börjande växter! 

Årets inredning är grönare och har influenser av naturliga material i det mesta. Koppar och mässing åker ut och andra snygga metaller får rampljuset!

Med naturen som mall

Det som syns tydligast i årets inredningstrender är inspirationen tagen från naturen. Obehandlat trä, fårskinn, fuskpälsar, betong och nyanser i jordnära färger tar nu över och de vita väggarna går bort. Jordiga och dova pasteller som beige, grönt, mullvad och smutsig rosa får gärna pryda våra väggar istället för Stockholmsvitt. Natursten av olika slag får gärna pryda trädgård och golv, och olika stenmaterial kan du läsa mer om på flisbyab.se. Även stenar och marmor blandat med cement är inne detta år och funkar lika bra för väggar, golv och bordskivor. Mossgrön och blått är de hetaste färgerna och lyxiga textilier ligger i fokus.

”Sammet på både möbler och textilier blir också jättehett. Liksom satin och siden. Att sedan brytas av med filt, betong och flanell”, skriver Expressen.

 Kökstrender och böljande grönskaväxter, krukor

Köket är något som påverkats rejält av årets trender. När man ser tillbaka i inredningskataloger från tidigare år ser mycket likadant ut, men i år är det personlig stil som tar över, skriver Göteborgsposten. Med färg på skåpluckor, olika tavlor, bruna toner på material, metall, konstraster, knappmosaik och hyllor utan luckor blir ditt kök garanterat det hetaste i grannskapet! Dessutom är det gröna i fokus i alla hemmets rum, och nu ska man ha mycket av både stora, små och böljande växter. Krispigt gröna växter med klorofyllstinna blad och rankor är en del av naturtrenden som syns så tydligt i år, skriver Sydsvenskan.