Nya flyttregler i RUT

Det kan vara bra att ta hjälp vid flytt om man har många värdefulla saker som dyrbar konst eller möbler med affektionsvärden högt över pengavärdet. Passa på nu när det dessutom, enligt nya regler från Riksdagens beslut, blivit avdragsgillt att använda sig av flytthjälp, som ett tillägg i RUT.

stockholm vattenOm man har ett hem fullt med saker, varav en del möbler och konstverk som man tycker är både värdefulla och särdeles omtyckta, då är det smart att ta hand om dessa extra noggrant. Detta gäller inte minst när man flyttar och ska få med sig allt i en lastbil eller två, utan att något blir vare sig kantstött eller sprucket. Med hjälp av en lysande flyttfirma i Stockholm går det exempelvis galant. Det gör det extra glädjande att veta att flyttjänster numera subventioneras genom nya regler i rutavdraget.

Hur funkar det nya reglementet kring RUT?

Men hur funkar det nya rutavdraget och vad ingår i reglementet sen den första augusti 2016? Enligt en guide i Sveriges Radio finns det en förhoppning om att med det utökade rutavdraget få fatt det tilltagande problemet med svartjobb. När det kommer till just flyttjänsterna är det nu så att avdraget gäller bland annat flytt av bohag mellan två bostäder, packning och uppackning, lastning och lossning eller annat så kallat iordningsställande för transport samt lite annat som finns att läsa både i artikeln nämnd ovan men dessutom på myndigheten Skatteverkets egna hemsida. Detta är alltså som till för att användas, slipp kånka på sakerna själv och se till att det går till professionellt och säkert på alla sätt och vis. Det blir inte bara mycket enklare men också går flytt snabbare och man tänka på annat kring flytt som är bra mycket roligare.

Förutom flytthjälp gäller de nya reglerna även avdrag för enklare IT-tjänster och en hel del fler trädgårdsarbeten än i tidigare reglementet.