Möbler, en konst?

Att man äger ett bord eller en soffa är inget ovanligt för den som bor i hus eller lägenhet. Lite mindre vanligt är det dock att se sina nödvändiga inredningsprylar som något större, det vill säga något som man inte bara har för att man måste utan även för att de är väldigt fina. Med massor av speciellt designade möbler blir som ett hem fyllt av konst istället för bara vanliga, massproducerade möbler som finns i de allra flesta hemmen.

Som om det inte vore nog kan man även mixa hur man själv vill! Kanske har ens soffbord en rätt ny och ganska klassisk design, medan soffan är från 1800-tal och väldigt speciell. Eller så gör man precis tvärt om. Bara en själv vet vad man vill ha och komma hem till, det är trots allt en själv som ska bo där och ingen annan. Så länge man trivs med tanken på att komma hem om kvällarna så har man med största säkerhet hittat rätt stil. Ibland kan det dock ta tid innan man får grepp om ens tankar om inredning. Då får man helt enkelt prova sig fram, och det är inte värre än att man gör några misslyckade köp och placeringar innan man till slut hittar hem, även i sin inredningsstil.

Sen är såklart så att säga vanlig konst något som gör varje hem snyggare, det ska man inte glömma bort. En, eller tio, tavlor på en vägg kan många gånger ha större effekt än en specialdesignad soffa, men alla känner själv vad de vill ha. Vissa gillar att tavlor och skulpturer som konst medans andra vill inreda hela hemmet med riktigt konstnärliga möbler. Det sistnämnda är såklart inget som passar alla, precis som allt annat här i livet, men har man en konstnärlig ådra är det inte ovanligt att man inreder sitt hem med otroligt speciella möbler.