Kostsam konst

Att det är priset som avgör om ett konstverk är vackert eller inte stämmer självklart inte alls. Vad som är estetiskt vackert ligger såklart i betraktarens ögon eftersom vi alla har olika smak och preferenser på konst precis som på mat, musik eller kläder. Däremot kan priset självklart avgöra hur eftertraktat ett verk är för konsthandlare eller allmänheten.

Att ha dyr konst hemma är något som många konstintresserade drömmer om. Inte just för att de är dyra såklart utan för att dyra verk ofta kommer från duktiga och välkända konstnärer. Har man lagt stora summor på sin konst i hemmet kan det garanterat vara värt att skaffa ett bra larm till sitt hem. Idag är det lätt att hitta ett prisvärt villalarm som skyddar hemmet och dess innehåll mot eventuella inbrottsförsök.

Att bli av med sin dyra konst är självklart fruktansvärt ledsamt. Inte nog med att det är hemskt kränkande att ha inbrott bland sina privata saker och dessutom bli av med något som man antagligen sparat ihop länge till. Ett originalverk är dessutom omöjligt att få tillbaka, om man nu inte hittar tjuven och konstverket såklart. Att lägga en, i jämförelse, väldigt liten peng på att skydda sina ägodelar och samtidigt känna sig trygg borde vara en självklarhet. Inbrott i bostäder sker oftast med någon typ av planering eller vetskap. Vanligast är såklart inbrott i mer välbärgade områden eftersom de med största sannolikhet har mer saker av värde i bostaden. Bor man i ett område som ka anses attraktivs för inbrottstjuvar är det därför ännu viktigare att skydda det man har.

Mer om stöld och smuggling av konst kan ni se i utdraget från den spännande dokumentären nedan.