Inredningen 2018 kommer se ut så här

Hur inreder man egentligen sin bostadsrätt om man vill vara med på noterna 2018? Det nya året har precis tagit sina första, stapplande steg och nu är det inte 2017 längre, utan 2018. Med detta kommer nya trender och ny inspiration i magasin samt på nätet.

 

När du bor i en bostadsrätt betalar du en avgift till bostadsrättsföreningen. Denna har hand om hela huset, i stort sett, med allt vad det innebär. Din avgift går till allt från trappstädning, bredband och gårdsskötsel samt en hel massa annat. Det gör att du i stället kan lägga ditt fokus på ditt hem och inredningen av din egna lägenhet.

 

Detta blir trenderna 2018 – enligt bloggare

 

När Elle Decoration frågar finalisterna i Årets inredningsbloggare 2018 om vad som blir årets starkaste inredningstrender är det mycket som kommer fram. Bland annat att beige är det nya gråa, rent färgmässigt. Det gråa har vi sett i en hel del år nu, poppis som det varit i vad som känns som ett decennium nästan. Nu kommer i stället det beiga med full fart, lite varmare och lite mer färg helt enkelt. Andra trender som förutspås är:

 

  • Vikten av att tänka hållbart och långsiktigt i sin inredning
  • Att inreda personligt, inte för att efterlikna ett magasin
  • Fortsätta på den gröna, grönskande trenden med växter
  • Att inreda på mindre ytor, så kallad flexibel inredning och compact living.
  • Mer rustik och mindre vitt/marmor i våra kök
  • Handgjort, skulpturer och det operfekta
  • Det avskalade, genomtänkta och avlappnade

 

 

Enligt Sköna Hem får mässing sällskap av det lite kallare i metallväg, nämligen silver och krom. Stora palmer får gärna stå i vardagsrummet bredvid soffan och se härligt grönskande ut. Det mjukt rosa fortsätter vara trendigt och helrätt från föregående år, gärna tillsammans med sammet och i kombination med det beiga. Lila i dämpande toner är också kulören med stort k detta år, om en får tro trendspanarna. Mer trender för inredning går det att läsa om här.

 

Men eftersom de största trenderna spås vara att det ska vara personligt och unikt gäller det att helt enkelt strunta i trendråd och bara inreda det på ett sätt som gör att du själv känner dig som hemma.