Inredning, konst eller hobby?

För många handlar inredning om så mycket mer än att bara slött placera ut möbler i olika former i ett rum. Det handlar lika mycket om färgbalanser som rätt placering av möbler för att skapa en snygg ren design i hemmet. Frågan är om det är en konstform att kunna inreda, man skapar egentligen inget hantverk utan placerar saker som skapar en helhet. Men inredning kan dock jämföras med konst då det inte är något som alla har ett öga för.

Inredningen genom tiderna

Inredning har vi människor sysslat med ett tag och har mest handlat om trånga hem som skulle bli ljusa och friska. Det var redan modernt förr i tiden med ljusa och funktionella hem, det visade på en status att man inte var anmärkningsvärd, krånglig och plottrig. Idag visar det snarare på en viss status istället.

”Ljust och fräscht var alltså inte bara vackert, det var praktiskt och funktionellt också. Och det var det som lärdes ut också på de bo-kurser som landsattes under 1940-talet. Ljust och lätt. Modernt och rätt. Bort skulle tunga garnityrmöbler, mörka, otympliga möblemang och murriga tavlor som bara dåligt imiterade en sedan länge fallen högborgerlig smak. In skulle ljusa, lätta möbler. Som var praktiska och som passade de fortfarande små bostäderna.”

Idag handlar det självfallet fortfarande om en funktionalitet som krävs vid ett praktiskt boende. Samtidigt skiftar vi det med estetiskt vackra saker, trots att de kanske är otympliga och i vägen, vilket visar att det inte helt inriktas på samma funktionalitet som på 40-talet. Dessutom jobbar man inom området idag och kallar sig för experter med just det inredningskunnandet som sin egen konstform. Med inredning från Day Home kan man inte göra fel, den vita vackra inredningen ligger bara ett klick ifrån.