Inred hemmet för konstens bästa

För en konstintresserad person kommer intresset även för inredning ofta naturligt. Har man en kärlek till det som är estetiskt vackert så går konst och inredning ofta hand i hand. Att hänga upp vackra tavlor eller ställa in vackra skulpturer i ett hem som inte är fint i sig känns sällan roligt. Dessutom gör inte konst sig rättvist i en miljö som är stökig eller bara allmänt ful. Att ha ett vackert inrett hem där konstföremålen verkligen kommer fram på rätt sätt är något de flesta konsthandlare värderar högt.

Att ha en lite unik inredningsstil är något annat man ofta ser hos personer med ett konstintresse. Hela hemmet får gärna kännas som ett stycke konst och ju mer unikt och genomtänkt desto bättre.

•    Vackert mönstrade golv
•    En köksbänk i skiffer
•    Ett egensnickrat köksbord
•    Ett fönster med färgade glasrutor?

Det finns självklart oändliga möjligheter när det kommer till att göra hemmet unikt och spännande och så länge man håller sig inom regler för bärande väggar, el och bygglov så är det bara ens fantasi och ekonomi som sätter gränserna. Är man lite händig kan man dessutom göra mycket själv vilket gör att det går att komma betydligt mycket billigare undan. Att måla golven vita, eller kanske i någon spännande färg, är ett fantastiskt sätt att ge hemmet ett riktigt lyft. Oavsett om man har trägolv, parkett eller plastmatta så är det otroligt enkelt att rolla över dessa med önskad färg och på så sätt ge golven och hemmet ett helt nytt liv. Vita väggar och golv är dessutom ett bra sätt att låta konstföremålen hamna i fokus.