Framhäv konsten på rätt sätt

De flesta konstälskare skulle nog hålla med om att platsen där man hänger eller ställer konsten är minst lika viktig som själva konsten i sig. Ett vackert konstverk görs inte till rättvisa om det hängs upp i en mörk bostad med lågt till tak. Ett plottrigt hem som i övrigt inte är estetiskt vackert är heller inte det ultimata för att framhäva sin finaste konst.

Har man råd med den riktigt dyra och kända konsten har man antagligen dessutom råd med rätt typ av bostad att placera konsten i. Så vad är då rätt typ av bostad om man vill göra sin vackra konst ännu mer vacker?

•    Att ha högt till tak i bostaden ger utrymme för större tavlor och högre skulpturer. För den som gillar lite maffigare konstverk är takhöjd därför ett måste på kravlistan.
•    Ljus är A och O när det gäller att exponera sin konst på rätt sätt. Det bästa är tak med ljusinsläpp. Till exempel snedtak med fönster som kastar ljus på de stora tavlorna eller skulpturerna.
•    Även på kvällarna när det är mörkt ute vill man självklart ha rätt belysning i närheten av sina tavlor etcetera. Speciella lampor för just tavlor fäster man på väggen eller ramen över motivet och riktar på ett sätt att tavlan belyses på rätt sätt. När det gäller skulpturer får man prova sig fram om de gör sig bäst med belysning under ifrån eller över ifrån.

Är du på jakt efter en ny, konstanpassad bostad är det därför viktigt att kontakta en kunnig mäklare, till exempel en mäklare från www.bokedjan.se, som är expert på att möta sina kunders behov och önskemål.