Ett vackert inrett badrum

Att ha ett fint och fräscht badrum är nog relativt viktigt för de flesta av oss. Oavsett om man är inredningsintresserad eller inte. Badrummet är ju först och främst till för att vi ska kunna sköta vår hygien och självklart är det därför viktigt att det känns som en ren och fräsch plats. Är det dessutom fint och mysigt så skadar ju inte det.
 
Levande ljus i badrum

Det lilla extra för badrummet

För oss konstintresserade är badrummet precis som alla andra rum en perfekt plats för konst och tavlor. Har man helkaklade väggar blir det självklart lite krångligare att fästa tavlor på väggen. Men självklart går det om man bara vill. Vill man hänga upp en tung vacker spegel i badrummet, istället för att behålla det, ofta tråkiga, badrumsskåpet så behöver man alltså borra och använda sig av plugg och skruv precis som på vilken annan vägg som helst. Enda skillnaden är att man måste se till att det är helt tätt runt skruven så att det inte kan komma in fukt i väggen. Detta löser man genom att spruta in silikon i hålet där pluggen och skruven ska sitta. Alla arbeten som görs i våtutrymmen ska självklart göras av en utbildad person med VVS-licens. Det finns massor av sätt att smycka sitt badrum så att även det blir en del av hemmet där man faktiskt vill spendera tid och slappna av.

•    Sätt upp små eller stora tavlor eller speglar även i detta rum. Små tavlor kan fästas med dubbelhäftande tejp, stora och tunga saker måste sättas upp med plugg och skruv. Glöm då inte att täta ordentligt.
•    Om man inte vill ha konst på väggarna kan man självklart köpa vackert kakel och klinkers att pryda väggarna med. Bricmate.se har ett stort och bra utbud för alla stilar och önskemål.
•    Matcha badrumsmattan med handdukar och duschdraperi. Jordnära toner som beige, brun etcetera skapar en varm känsla i badrummet.
•    Placera ut några vackra och väldoftande ljus på badkarskanten, handfatet, eventuella badrumsmöbler etcetera.
•    Växter piggar upp vilket rum som helst. Har ni ett fönster i badrummet är det därför perfekt att pryda detta med en vacker växt.