Bevara din konst

Konst är en fantastik sak som många människor har ens speciell relation till, och de som har råd väljer fota att se till att fylla sina hem med konst som de tycker om och attraheras av, oavsett vilken form av konst det är. Det kan vara fotografier, tavlor, skulpturer eller annat som man omger sig med i sitt hem för att göra det hela mer vackert och njutbart.

Men det gäller för den som har köpt konst att se till att hålla den i gott skick och vårda den ömt, för konsten kan vara ömtålig och fördärvas om den inte vårdas på rätt sätt. Här är våra bästa tips för att förvalta och ta hand om konsten du har hemma:

  • Se till att försäkra dig och skaffa ett inbrottslarm, så att din konst inte blir stulen så lätt! Du vill ju mycket hellre ha den där vackra tavlan i ditt hem än på den globala listan över stulen konst. Du kan också se till att placeringen gör att den inte är så stöldvänlig, håll vacker konst borta från insyn genom fönster.
  • Om du ska flytta gäller det att hantera konsten på ett varsamt sätt, det gör du på bästa sätt genom att anlita en flyttfirma. Det finns många olika alternativ och du kan anlita flyttfirma i Stockholm billigt och fortfarande få bra kvalitet på personalen som flyttar åt dig.
  • Se till att saker och ting inte skadar konsten eller utsätter den för onödigt slitage. En av de saker som konst kan vara känsligt för är solljus, så undvik direkt solljus på tavlor och fotografier. Handlar det om skulpturer så är det viktigt att placera dem på en så säker plats som möjligt där inte ett oförsiktigt barn eller en katt kan råka välta ner och förstöra den.
  • Behöver din konst ses över så ta den till en professionell restaurerare, du vill inte riskera att konsten blir förstörd för att du inte orkade ta reda på vem som var bra eller inte på att restaurera.

Om du följer dessa tips kommer din konst må bättre, hålla längre och du kommer få mer glädje av den!