Avdrag för inredningshjälpen

När man ska sälja sin bostad vill man att de spekulanter som visar sitt intresse ska uppskatta bostaden och tycka att den är fin. Inte konstig. Även om man inte köper bostaden möblerad så kommer den nuvarande inredningen att spela in i bedömningen.

Snygg inredning kan höja värdet

Att ens hem uppfattas som fint inredd kommer dessutom kunna bidra till att man får ett högre pris och därmed gör en bättre affär, mot om man inte skulle ha satsat lite extra krut på inredningen.  Detta är något man kan få hjälp med. Ett första steg är att kolla in webbplatser för Homestyling-Homestaging.se. I ens hem som man ser varje dag är det lätt att man efter ett tag inte längre blir uppmärksam på detaljerna. Men vad betyder då begreppet? Skatteverket har svaren:

”Homestaging, eller flyttstyling, innebär att du gör i ordning din bostad så att den visas från sin bästa sida vid en visning när du ska sälja bostaden. För detta kan du anlita ett inredningsföretag eller liknande.

När du räknar fram vinst/förlust i samband med försäljningen av din bostad får du dra av utgifter för försäljningen. Avdragsrätten för homestaging är beroende av vilka tjänster du köpt av företaget.

Normalt är utgifter för att möblera och inreda en privatbostad en privat levnadskostnad. Avser utgiften tillfälliga åtgärder och förändringar av bostaden inför en visning får det dock vanligtvis anses vara en utgift för försäljningen.”

Detta innebär alltså att den som vill förändra inredningen i bostaden inför en försäljning, kan göra det och sedan få avdrag för de kostnader som man har haft.