Antika möbler från Kina

Att samla på antika möbler har många som intresse och dessa personer ser ofta möblerna som konst. En som samlar på antikviteter, i det här fallet från Kina, är Zhang Li som kommit från Kina till Sverige med sina möbler.

9470729-antique-hung-mu-chinese-chair

Tidigare har vi skrivit om barocken, hur den såg ut och när den uppkom. Detta kan man läsa mer om här. Det man bland annat kan läsa om är att stilen tar sin början på 1500-talet och att det finns många möbler kvar från tiden. Man kan alltså inreda sitt hem i barock-stilen fortfarande i dag och det finns faktiskt många som är intresserade av så här gamla möbler och att inreda sina hem så att de påminner om en svunnen tid. I Sydsvenskan kan man exempelvis läsa om Zhang Li som har en stor kärlek till just antika möbler och det hon riktat in sig på är antika kinesiska möbler.

Öppnat en butik

Hennes hem är inrett enligt konstens alla regler och nu har hon även öppnat en butik under namnet Red China Art för att dela med sig av sitt intresse för kinesiska antikviteter. Den här kvinnan ser möbler som konst och hon har handplockat varje möbel både i sitt hem och sin butik. Hon betonar att det är väldigt viktigt att man visar respekt mot de personer som jobbat med möblerna för flera hundra år sedan och behandlar möblerna med varsamhet. Många av de antikviteter som hon har i sina ägor är runt 200 år gamla men det finns även ett par möbler med minst 300 år på nacken. Hon har allt från skåp och små bord, till tavlor och vaser. Många av de möbler som hon har i sin butik och i sitt hem kommer från hennes bror, som arbetar med att reparera och renovera gamla möbler som hittats på olika håll i Kina.